Robot vision Daloc Säkerhetsdörr

Daloc Säkerhetsdörr - ett tryggt val

Det är skillnad på säkerhetsdörrar och ”säkerhetsdörrar”. Vår erfarenhet och kunskap sitter i de många detaljerna, som alla bidrar till att skapa en både tryggare och trivsammare boendemiljö. Byt till marknadens mest utvecklade säkerhetsdörr så kan även du koppla av.

Trygg och livsviktig investering

Det är säkerhetsdörren som håller tjuven borta, inte låset. Ett bra lås är viktigt, men det som stoppar tjuven är hur svårt det är att bryta sönder dörren. En säkerhetsdörr från Daloc är därför en bra lösning för att minska risken för inbrott. Men det kan också vara en direkt livsviktig investering.

Att välja rätt säkerhetsdörr är livsviktigt

Från och med 1 januari 2013 är det lag (Boverkets Byggregler 5:534) på att alla nyinstallerade dörrar mot trapphus ska vara både brandklassade och brandgastäta. Det är den giftiga röken och inte lågorna som är den vanligaste dödsorsaken vid bränder.

Daloc Säkerhetsdörr räddar liv

Ytterst handlar det om att rädda liv. Och inte bara ditt och dina familjemedlemmars. Om det brinner i din lägenhet och brandgasen läcker ut i trapphuset blir alla i huset utsatta för fara. Är du fastighetsägare eller sitter i en bostadsrättsförenings styrelse är det dessutom ditt ansvar att dörrarna monteras enligt lagen.

Kolla upp detta innan du köper säkerhetsdörr

Välj rätt tillverkare och dörr

Du skall alltid välja en dörr som är provad, typgodkänd och certifierad så att du vet att den uppfyller de krav som ställs. Får du inget typgodkännandebevis kan det vara skäl nog för att dra åt sig öronen. Köper du din säkerhetsdörr från Daloc behöver du inte bekymra dig om någonting. Alla våra säkerhetsdörrar är provade, typgodkända och certifierade och uppfyller Boverkets alla krav. 

Över 70 års erfarenhet

Att Daloc Säkerhetsdörr är både smidigare och elegantare än man kanske kan tro, beror på att dörrens motståndskraft mot inbrott, brand och ljud är en funktion av hur intelligenta säkerhetsdetaljerna är konstruerade, vilket material man använder och hur man bygger dörren. Vi har varit med sedan 1943, så vi vet vad som gäller.

Flera skäl att byta till säkerhetsdörr

De hakformade tapparna och flerpunktslåsets hakreglar som förbinder dörrbladet med karmen, är några av många detaljer som gör dörren mycket svår att bryta upp. Våra säkerhetsdörrar är formstabila, isolerade och täta, vilket betyder att brand och brandgas hålls på behörigt avstånd. Matos, cigarettrök och störande oljud stannar där de uppstår. Inte sällan sänks även energikostnaderna. Dessutom får fastigheten dörrar som är mer eller mindre underhållsfria och som inte behöver bytas ut på överskådlig tid.

Byta till Daloc Säkerhetsdörr - Ett stort projekt?

Stort projekt? Du lämnar din nyckel på morgonen och kommer hem till en ny säkerhetsdörr – exakt så som du vill ha den. Svårare än så är det inte. Till skillnad från andra tillverkare har vi en egen rikstäckande försäljnings- och montageorganisation, Secor. De använder professionella och certifierade montörer som garanterar att dörrarna blir korrekt monterade.

 

Brandgastäthet och brandgastäta dörrar

Brandgastäthet och brandgastäta dörrar

Är du fastighetsägare eller sitter med i en styrelse i en bostadsrättsförening är det ditt ansvar att dörrarna monteras enligt lagen. Välj därför alltid en tillverkare med certifierade och tillverkningskontrollerade säkerhetsdörrar. Då vet du att dörrarna uppfyller de krav som anges i våra gällande lagar och föreskrifter.

Läs mer

Vad kostar det att byta till Daloc Säkerhetsdörr?

Vad kostar det att byta till Daloc Säkerhetsdörr?

Vill du veta priset på en säkerhetsdörr till din lägenhet eller är ni fler som funderar på att byta dörr och letar efter priser på säkerhetsdörrar? Ingår du i en styrelse och vill veta en kostnad för ett byte till säkerhetsdörrar?

Läs mer