kolla upp detta innan du koper säkerhetsdörr

Pris på Daloc säkerhetsdörr

Vill du veta priset på en säkerhetsdörr till din lägenhet eller är ni fler som funderar på att byta dörr och letar efter priser på säkerhetsdörrar? Ingår du i en styrelse och vill veta en kostnad för ett byte till säkerhetsdörrar? Fyll i formuläret nedan så skickar vi en offert till dig. Men innan du gör det bör du läsa igenom nedanstående.

Kolla upp detta innan du köper en säkerhetsdörr!

Det är lag på att alla nyinstallerade dörrar mot trapphus ska vara både brandklassade och brandgastäta (Boverkets Byggregler BBR 5:534). Är du fastighetsägare eller sitter med i bostadsrättsförenings styrelse är det dessutom ditt ansvar att dörrarna i fastigheten uppfyller alla krav. 

 

När du skall köpa en säkerhetsdörr bör du därför undersöka om dörren har ett svenskt typgodkännandebevis. Typgodkännandebeviset ska uppge brand- och brandgastäthetsklass samt var dörren är typgodkänd. Du kan även kontrollera på sp.se och kiwa.se om dörren du tänker köpa har svenskt typgodkännandebevis som anger brandteknisk klass EI30 och brandgastäthet klass Sm. (Finns inget typgodkännande kan det vara skäl nog för att dra öronen åt sig). För ytterst handlar kravet i BBR om att rädda liv. Och inte bara ditt och dina familjemedlemmars. Om det brinner i en lägenhet och brandgaser läcker ut i trapphuset blir alla utsatta för fara.

 

Dörrbladet skall vara försett med klassningsskylt som visar typgodkännade- och certifikatmärkning, se bild på denna sida

 

Inbrottskydd av dörrar är inte reglerat i svensk lagstiftning och därmed saknas statlig kontroll och uppföljning. I Sverige utfärdar Svensk Brand- och Säkerhetscertifiering certifikat och utför regelbunden tillverkningskontroll av säkerhetsdörrar. På sbsc.se kan du kontrollera om dörren du tänker köpa är certifierad mot inbrottsstandarden SS-EN 1627.

 

Om du väljer en Daloc Säkerhetsdörr behöver du inte bekymra dig om någonting. Alla våra säkerhetsdörrar är provade, typgodkända och certifierade och uppfyller alla tillämpliga svenska regler och lagkrav.

Tryggt och säkert dörrköp

Fyll i formuläret nedan så skickas en förfrågan till oss. Den tas sedan om hand av någon i Secor-kedjan som skickar en prisindikation till dig. Oavsett om det handlar om en enda eller många dörrar lotsar Secor dig genom hela processen. Hjälper dig välja rätt dörr och tar fram alla underlag och annat som följer av ett dörrbyte. Du kan även kontakta dem genom att ringa gratis till 020-440 450 så kan de berätta mer om vad man skall tänka på när man byter till säkerhetsdörrar. Secor finns i hela landet och du kopplas automatiskt till närmaste kontor. 

 

 

PRISFÖRFRÅGAN

Vad kostar en Daloc säkerhetsdörr?

Du behöver beskriva dörren lite för att vi skall kunna lämna ett pris.
Invalid Input
Du glömde skriva ditt namn.
För att kunna skicka din förfrågan till rätt Secor-kontor behöver vi veta i vilken ort du bor
Du glömde skriva din e-postadress
* Obligatoriska fält