Här är du: Startsidan » FÖR DITT HEM ELLER BRF
Click on the slide!

Click on the slide!

Ett bra lås är viktigt – men det är inte låsen som tjuven ryggar för! Det som stoppar tjuven är enkelt uttryckt hur svårt det är att bryta upp dörren. Oftast är det dörrbladet och den gamla träkarmen som är de svaga punkterna.

 

Se vår film om hur snabbt en inbrottstjuv kan bryta upp en vanlig dörr på daloc.com»

Click on the slide!

Med en Daloc Säkerhetsdörr av stål kan du slappna av. De hakformade tapparna och låsets hakreglar förbinder dörrbladet med stålkarmen, vilket gör den nästintill omöjlig att bryta upp.

 

Se vår film om hur länge en Daloc-dörr kan stå emot ett inbrottsförsök, läs mer om dörrbyte och bygg din säkerhetsdörr på daloc.com»

Click on the slide!


Tänk på att från och med 1 jan 2013 är det lag på att alla nyinstallerade entrédörrar till lägenheter i flerbostadshus ska vara brandgastäta.

Oavsett om det rör sig om nybyggnation eller dörrar som byts i äldre fastigheter.

Click on the slide!

 

Tips för en trivsam hemma- kväll; popcorn, en bra film och en säkerhetsdörr av stål från Daloc.

Läs mer och bygg din egen säkerhetsdörr på daloc.com»

Click on the slide!

 

Det starka och sega dörrbladet består av flera lager stålplåt, invändiga inbrottsförstärkningar och hakformade härdade bakkantssäkringar som griper tag i stålkarmen. 

Läs mer och bygg din egen säkerhetsdörr på daloc.com»

Click on the slide!

 

Tips för en harmonisk vakthund; favoritfåtöljen, en mjuk filt och en säkerhetsdörr av stål från Daloc.

Läs mer och bygg din egen säkerhetsdörr på daloc.com»

Click on the slide!

 

Flerpunktslåsets hakformade reglar griper tag i stålkarmen av höghållfasthetsstål vid ett inbrottsförsök. 

Läs mer och bygg din egen säkerhetsdörr på daloc.com»

Click on the slide!

 

Tips för en trivsam hemma- kväll; en skön soffa, en bra bok och en säkerhetsdörr av stål från Daloc. 

Läs mer och bygg din egen säkerhetsdörr på daloc.com»

Frontpage Slideshow (version 2.0.0) - Copyright © 2006-2008 by JoomlaWorks

Säkerhetsdörr från Daloc,
ett tryggt val

Inbrott i lägenheter är ett problem i de flesta tätbefolkade områden. Huvuddelen av dessa lägenhetsinbrott sker via lägenhetsdörren. Daloc Säkerhetsdörr är därför ett utmärkt sätt att göra boendet tryggare och samtidigt trivsammare.

En säkerhetsdörr är det bästa sättet att skydda sig för varken bra lås eller larm avskräcker tjuven. Oftast är det dörrbladet och den gamla träkarmen som är de svaga punkterna. Med en bra skruvmejsel handlar det normalt om sekunder för att ta sig in genom en traditionell dörr och innan någon har hunnit reagera på larmet har tjuven redan lämnat lägenheten med stöldgodset. Daloc Säkerhetsdörr håller inte bara inbrottstjuven borta. Vid brand kan den rädda liv och egendom då den är provad och typgodkänd både mot brand och den giftiga röken.

Lag från den 1 jan 2013

Från och med 2013 kräver lagen (Boverkets Byggregler BBR19) att alla nyinstallerade entrédörrar till lägenheter i flerbostadshus ska vara brand- och brandgastäthetsklassade. Oavsett om det rör sig om dörrar till nya fastigheter eller dörrar som byts i äldre fastigheter. Eftersom det – trots lagen – fortfarande är fler dörrar som saknar brandgastäthetsklassificering än de som har det, får du lita på dig själv. Kräv helt enkelt av säljaren att få se ett svenskt typgodkännandebevis. Beviset ska uppge brand- och brandgastäthetsklass  samt var dörren är typgodkänd. Läs mer om brandgastäthet och de nya byggreglerna» 

 

Klassningsskylt säkerhetsdörr Daloc S43

Kontrollera alltid att dörren du skall köpa har tredjepartcertifikat. 

 

Det är skillnad på säkerhetsdörrar och “säkerhetsdörrar”

Skillnaden mellan en säkerhetsdörr och en ”vanlig” dörr är enorm både i fråga om material och konstruktion. Men det är också skillnad på säkerhetsdörr och säkerhetsdörr! Det är lätt att tro att riktigt stora och tunga säkerhetsdörrar vållar tjuven mest jobb. Men precis som t ex en liten dator kan vara väsentligt mer avancerad än en stor, kan en smidigare och elegantare säkerhetsdörr från Daloc vara svårare att forcera än en som både är tyngre och större. Det är insidan som avgör. Dörrens motståndskraft är helt enkelt en funktion av hur säkerhets-detaljerna är konstruerade och vilka material man använder.

Du skall alltid välja en dörr med som är provad, typgodkänd och certifierad. Detta gör du genom att kräva:

  • att du får ett svenskt typgodkännandebevis från tex SP, Sveriges Tekniska Forskningsinstitut. Beviset ska uppge brandgastäthetsklass och brandklass samt var dörren är typgodkänd.
  • att den du tänker köpa dörren av kan visa certifikat på den inbrottsklass som dörren sägs uppfylla. 
  • att dörren är klassningsskyltad, se bild till vänster.

Får du inget typgodkännandebevis kan det vara skäl nog för att dra åt sig öronen. Planerar du att köpa en säkerhetsdörr från Daloc kan du hoppa över alla egna efterforskningar. Alla våra säkerhetsdörrar är provade, typgodkända och certifierade för det ändamål de ska användas till och uppfyller Boverkets alla krav. Och våra säkerhetsdörrar är självklart klassningsskyltade så att du vet att du fått det du beställt. - Tryggt och pålitligt.
 

Våra säkerhetsdörrar finns inbrottsklass 3 och -klass 4 enligt
SS-EN 1627 och står därmed emot kvalificerade inbrottsförsök längre än vad en normal tjuv vågar hålla på.
 

Vår säkerhetsdörr har i standardutförande brandklass EI30, vilket innebär att elden bromsas i minst 30 minuter, en tidsfrist som kan rädda både liv och egendom. Daloc säkerhetsdörr går även att beställas som brandgastät i klass Sa och Sm vilket betyder att den är provad och typgodkänd och därmed uppfyller Boverkets regler.


Läs mer om klassningar och certifikat»

 

Med en Daloc säkerhetsdörr 
märker du skillnaden direkt

Redan från första dagen njuter man av dörrens ljudisolerande egenskaper som effektivt skyddar mot skrän från trapphuset. Daloc Säkerhetsdörr klarar som standard ljudreduktion Rw 38 dB, med möjlighet att beställa upp till hela 48dB vid behov.


Samtidigt som våra säkerhetsdörrar är snygga ska de tåla rejält med våld vid ett inbrottsförsök. Flera lager stålplåt tillsammans med invändiga förstärkningar ger ett motståndskraftigt och stabilt dörrblad. Dörrbladets hakformade ståltappar och flerpunktslåsets hakreglar griper tag i stålkarmen både i fram- och bakkant, vilket ger ett starkt skydd och ett tryggt boende.  

 

Modern, snygg och säker säkerhetsdörrDaloc Säkerhetsdörr är ingen
vanlig ståldörr. Unika tekniska lösningar som tex att plåtens kanter döljs i ett spår gör att du får en säker dörr som samtidigt är smidig och snygg. 

 
Daloc Säkerhetsdörr har en unik överfalsDaloc Säkerhetsdörr bygger på ett modernt koncept med unika detaljer, som tex den snedfasade överfalsen, som ger snygga, hållbara och säkra dörrar av stål.  

 


Svensk kvalitet i alla led

Vår stolthet sitter både i säkerheten och i utseendet. Hög finish och precision samt gedigna material gör att din dörr kommer att ge trygghet och trivsel för dig och din familj i många år. Säkerhetsdörrar från Daloc provas, certifieras och tillverkas i Sverige. Korta transporter och målning med vattenburen miljövänlig färg gör dem till ett bra val även för miljön.

Vår egen rikstäckande försäljnings- och montageorganisation Secor använder endast professionella och certifierade montörer som garanterar att dörren blir korrekt monterad och därmed motsvarar klassningskraven. På så sätt vet du att din nya säkerhetsdörr uppfyller gällande lagar och myndighetskrav.  - Enkelt och tryggt för dig.

Secor finns i hela landet och du når dem enklast genom att ringa gratis till 020-440 450 så kopplas du till närmaste kontor. Du kan även mejla till Den här e-postadressen är skyddad från spamrobotar. Du måste tillåta Javascript för att visa e-postadressen .

 

Hur bra är en Daloc-dörr?

 
Brandgastäta säkerhetsdörrar

Röktät säkerhetsdörr

Från och med 1 januari 2013 är det lag (Boverkets Byggregler) på att alla nyinstallerade entrédörrar till lägenheter i flerbostadshus ska vara brandgastäta. Oavsett om det rör sig om dörrar till nya fastigheter eller dörrar som byts i äldre fastigheter.


Läs mer om röktäta säkerhetsdörrar» 
Bygg din säkerhetsdörr  

Bygg din säkerhetsdörr på daloc.com

Vår konstruktion bygger på lång erfarenhet av säkerhet och modern teknik. Men framförallt sitter kunskapen i de många, unika detaljerna. Detaljer som alla bidrar till att skapa en både tryggare och trivsammare boendemiljö.

Läs mer om säkerhetsdörrar och bygg din egen säkerhetsdörr på daloc.com »

 


 

Genvägar:Daloc Säkerhetsdörr »

Skydda dig och din familj mot rök »

Vad kostar en säkerhetsdörr »

Fakta om klassningar »

Våra säkerhetsdörrar »

Foton, mässor och utställningar »

Bygg din säkerhetsdörr »

Montage av säkerhetsdörr »

Tryggt med Daloc Säkerhetsdörr »


Istället för gallergrind »

Stäng ute ljud och brand »


Kontakta oss »

Säkerhetsdörr Daloc S43 »Loftgångssdörr Daloc Y43 »Säkerhetsdörr Daloc S44 » 


 checklista

Checklista

Numera är det lag på att alla nyinstallerade dörrar mot trapphus ska vara både brand- och brandgastäthetsklassade. Ytterst handlar det om att rädda liv. 

 

Är du fastighetsägare eller sitter med i en styrelse i en bostadsrättsförening är det dessutom ditt ansvar att dörrarna i trapphuset uppfyller kraven enligt lagen.

 

Att byta till säkerhetsdörr är ett livsviktigt beslut. Kolla därför upp detta innan du köper din säkerhetsdörr »


 

Allt om säkerhetsdörrar för dig som är arkitekt

Arkitekt och konsult

Dörrkatalog, support, referensbilder och annat du har nytta av när du föreskriver säkerhetsdörrar.

Fakta och annat för dig
som föreskriver »


Bygg din säkerhetsdörr

Bygg din säkerhetsdörr

Bygg din egen dörr genom att välja klassning, yta, mönster mm i vår dörrväljare »


Pris på Daloc Säkerhetsdörr

Pris säkerhetsdörr

Här kan du skicka en förfrågan om du undrar vad det kostar och vill ha ett pris på att byta till en Daloc Säkerhetsdörr.
Skicka en webbförfrågan»


Daloc Säkerhetsdörr

Daloc Säkerhetsdörr

Daloc-dörren är marknadens mest utvecklade och sålda säkerhetsdörr. Den finns både för trapphus och loftgångar.
Läs om säkerhetsdörrar»


Montage av Daloc säkerhetsdörr

Montage

En säkerhetsdörr ska kunna monteras på ett par timmar utan störning i lägenheten.
Montage säkerhetsdörrar»

Kontakta Daloc

Kontakta Daloc

Hit kan du vända dig med dina frågor om Daloc Säkerhetsdörr,
pris eller dörrbyten»

Du kan även ringa gratis till 
020-440 450 så kopplas du automatiskt till närmaste Secor-kontor. Vår egen sälj- och montagekedja med certifierade montörer över hela landet.

 

Aktuellt...

Daloc 70 år

Daloc 70 år 2013-03-15 

Det är svårt att tro att det är nio år sedan vi firade 61-årsjubileum och invigde vår nya trädörrsfabrik i Töreboda. Men det är bara att konstatera fakta och inse att det just idag, den 15 mars 2013, är 70 år sedan Industri-Aktiebolaget Dahlstedt & Johansson bildades i Hasslerör utanför Mariestad.

Ett stort tack alla ni som varit med och gjort det möjligt!

Entrébelysning

Entrebelysning till Daloc Säkerhetsdörr

Daloc säkerhetsdörr kan nu förses med entrébelysning. Den är placerad i karmens överstycke och tänds automatiskt när dörren öppnas. Ett välkomnande ljus som lyser upp medan man hänger av sig och tänder övrig inomhusbelysning. Eller leder vägen till strömbrytaren i trapphuset.

Två infällda LED lampor tänds automatiskt när dörren öppnas och lyser upp omgivningen runt dörren. När dörren öppnas och stängs vid passage, lyser de med full styrka i ca 40 sekunder varefter de sakta dimmas ut och släcks efter 1 minut. Lämnas dörren öppen lyser lamporna ca 5 minuter och släcks därefter automatiskt.

Entrébelysningen, som är infälld i karmens överstycke, är främst avsedd för utåtgående säkerhetsdörrar och loftgångsdörrar till lägenheter i S40- och S30-serien med karm 41 eller 42. Eftersom belysningen matas med 12 V behövs ingen behörig elektriker för installationen. En bipackad transformator ansluts till en kontakt i nederkant av karmen och i ett eluttag i väggen. Dörrarna levereras med kontakt både på höger och vänster sida så att man enkelt kan välja vilken sida man vill placera transformatorn.  

 

Röktät säkerhetsdörr

Risken att dö av rökförgiftning är betydligt större än risken att dö av själva elden vid inomhus- bränder. Ibland kan man tro att man är skyddad för röken bakom en branddörr. Men brandavskiljande dörrar är inte nödvändigtvis brandgas- avskiljande, dvs röktäta eller rökgastäta.


Så hur kan man vara säker på att man valt en dörr som inte bara skyddar mot brand, utan även mot den farliga brandgasen?

I Dalocs sortiment kan de flesta dörrmodellerna levereras med båda egenskaperna. Dalocs brandgastäta dörrar är provade av SP och certifierade av SITAC så att du kan vara säker på att dörren du valt inte bara skyddar mot brand, utan även är tät mot farlig rök.

Lämpliga användningsområden för brandgastäta dörrar är i exempelvis hotell, lägenheter, trapphus, vårdanläggningar, anstalter, brand- och luftslussar, utrymningsvägar och liknande.

Läs mer om röktäthet och röktäta säkerhetsdörrar»

Fönster i säkerhetsdörr
Fönster i säkerhetsdörr
Nu finns en unik möjlighet att få fönsteröppningar som klarar klassningarna på Daloc säkerhetsdörr S43 och Y43.

Öppningarna skapar spännande blickfång och källor till ljusinsläpp. De ger dörren ett modernt och exklusivt uttryck. Välj mellan runda och fyrkantiga öppningar med klart eller mönstrat glas.

Ta kontakt med Joakim Bengtsson tel 0506-19052 eller e-post om du vill veta mer.


Miljövänlig målning

Miljövänlig målning med vattenburen färg


Nytt måleri – renare miljö och bättre kvalitet.

Daloc kan nu som enda svenska leverantör leverera klassade dörrar som är målade med miljövänlig färg – både när det gäller trä och stål. 2008 byggde vi ett miljövänligt måleri i trädörrsfabriken. Under 2009 har vi investerat i ett nytt måleri till ståldörrsfabriken som tillverkar våra säkerhetsdörrar. Måleriet stod klart att tas i bruk i början av december.


Vattenburen färg.

Satsningen innebär att ståldörrfabriken nu har tre målerier i stället för två och att färger med lösningsmedel ersatts av miljövänliga, vattenburna färger. Arbetsmiljön för vår personal är oförändrat bra. Den stora miljöförbättringen ligger i att vi slipper medverka till utsläpp av föroreningar i samband med tillverkning och användning av färger med lösningsmedel. Dessutom ger den nya färgen en kvalitetsförbättring – den är mer reptålig och klarar UV-strålning bättre.

Det nya måleriet för ståldörrar är ett av de sista stegen i en långsiktig investeringsplan.


Förberedda för ökad produktion.

Investeringen i ståldörrs- fabriken, som totalt kostat Daloc 73 miljoner kronor, inkluderar 3200 kvadratmeter ny lokalyta och en toppmodern maskinpark. Det datoriserade måleriet har tre identiska flöden som harmoniserar med produktionsflödena i resten av produktionen.
– Detta är grunden till en större produktion. Vi har siktet inställt på export, säger koncernchef Inga-Lisa Johansson.

Anläggningen är nu förberedd för en fördubbling av produktionen. 

Undvik trapphuset

Det är röken som är farligast

Trapphusen är en av de farligaste platserna att befinna sig i vid brand. Det är inte lågorna som är farliga utan de farliga brandgaserna i röken. 

Vår vardag är idag full av syntetmaterial som skapar giftiga brandgaser som kan göra en människa medvetslös på några inandningar, och t.ex. en brand i en barnvagn fyller ett trapphus snabbt med tjock och farlig rök.

Läs här hur du skall göra vid en brand i din lägenhet eller i huset där du bor.  Röktäthet och röktäta säkerhetsdörrar»

Säkerhetsdörr för loftgång

nyhet-loftgangsdorr.jpg

Dalocs nya CE-märkta säkerhetsdörr Y43 i stål är avsedd som ytterdörr till bostäder mot loftgång eller i markplan. Med ett U-värde på 1,6 är Y43 marknadens mest energieffektiva säkerhetsdörr

 

Dörrens låga U-värde innebär att den isolerar bra samtidigt som den erbjuder skydd mot inbrott, brand och buller. Allt förpackat i ett estetiskt formspråk, med en yta av utomhusbeständig laminatplåt i 14 standardvarianter. Dörren tillverkas som standard i ljudklass 40dB men finns även i ljudklass 45dB och 50dB. Den är också är testad, godkänd och certifierad i brandklas EI30 och A60 samt i motståndsklass 3, enligt inbrottsstandard SS-ENV 1627.

 

Y43 är CE-märkt mot byggproduktdirektivet och produktstandarden för ytter- dörrar SS-EN 14351-1. CE-dekalen vid dörrbladets bakkant redovisar följande egenskaper, provade av SP:

 

Motstånd mot vindlast: Klass 4B
Vattentäthet: Klass 7B
Avgivande av farliga ämnen: Godkänd
Ljudreduktion: RW43(C=-2;Ctr=-7) dB
U-värde: 1,6
Lufttäthet: Klass 4

Säkerhetsdörr i klass 4

Säkerhetsdörr i klass 4 från Daloc

Daloc lanserar nu marknadens första svensktillverkade säkerhetsdörr för lägenheter i klass 4 enligt SS-ENV 1627. Säkerhetsdörrar i klass 3 för lägenheter är numera, mer eller mindre, standard i nybyggda flerfamiljshus. Och bostadsrättsföreningar landet runt byter idag ut sina gamla dörrar mot säkerhetsdörrar till både lägenheter, källare och förrådsutrymmen.

 

Men det finns ett växande intresse för lite kraftigare säkerhetsdörrar. Klassen över dvs klass 4 efterfrågas idag av bostadsrättsföreningar, framförallt i storstadsområden, som har stora problem med inbrott. För säkerhetsdörrar i den klassen är den aktiva testtiden 5 min längre och den total testtiden 10 min längre än klass 3 som testas 5 min inom en 20 min lång total testtid. Testutrustningen är kompletterad med tunga verktyg som borrmaskin och yxa. Med säkerhetsdörrar i klass 4 blir det mycket tufft för inbrottstjuvarna att ta sig igenom.

 

S44 som vår klass 4 dörr benämns tillverkas även den i vår fabrik i Töreboda mellan Vänern och Vättern och materialet kommer också till största delen från svenska underleverantörer, vilket betyder korta leveranssträckor och närmare för dig som slutkund. Nära kontakter med underleverantörer medför även en snabb och effektiv efterservice. Tryggt och miljövänligt.

 

ROT-avdrag, vad gäller?

nyhet-rotavdrag.jpg

Arbetskostnad för byte av ytterdörr (säkerhetsdörr) i bostadsrätt ger inte rätt till skattereduktion. Så här står det på Skatteverkets webbplats:

"DÖRRAR I BOSTADSRÄTT

Arbetskostnad för byte av ytterdörr i bostadsrätt ger inte rätt till skattereduktion. Däremot kan bostadsrättsinnehavaren få skattereduktion för arbetskostnad för byte av innerdörrar. Arbete för att tillverka måttbeställda dörrar i företagets lokaler ger inte rätt till skattereduktion."

 


Här kan du läsa mer om ROT-avdraget»

 

Nytt miljövänligt måleri
nyhet-tillbyggnad-maleri.jpg
Satsningen innebär att ståldörrfabriken får tre målerier i stället för två och färger med lösningsmedel ersätts med vattenburna. I investeringen inkluderas 3250 kvadratmeter ny lokalyta och en toppmodern maskinpark. Miljön för personalen blir "oförändrat bra". Men för dörrarna blir det renare.

- Vi slipper utsläppen och ökar vår kapacitet. Vi kommer också att få en färg som klarar UV-strålningen bättre, säger koncernchef Inga-Lisa Johansson. De nya lokalerna är ett av de sista stegen i en lång investeringsplan och till semestern ska bygget vara klart.

När det gäller vår trädörrsfabrik har vi sedan några år tillbaka målat alla träkarmar med vattenburen färg och sommaren 2008 startade vi, som första svenska leverantör av klassade dörrar, ett unikt måleri som gör att även täckmålning av dörrblad är vattenburen.

Den här webbplatsen använder cookies för att ge dig en så bra upplevelse av webbplatsen som möjligt. Genom att du fortsätter att använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies. Få veta mer om hur vi använder cookies och hur du kan hantera dem genom att läsa vår cookieinformation..

Ok