Rostfri dÖrr Daloc s66

Rostfria dörrar med högt korrosionsskydd.

I vårt sortiment finns även ståldörrar i två rostfria utföranden – rostfritt och rostfritt syrafast. I vägtunnlar och andra miljöer med mycket höga krav på korrosionsskydd rekommenderas rostfritt syrafast utförande. I andra miljöer väljer du en rostfri eller varmförzinkad dörr, beroende på vilken yta du vill ha.

Daloc S66 i varmförzinkat, rostfritt och rostfritt syrafast utförande

Som standard tillverkas numera Daloc S66 i varmförzinkat utförande men den finns nu också i två rostfria utföranden – rostfritt och rostfritt syrafast. I miljöer där det finns mycket höga krav på korrosionsskydd rekommenderas rostfritt syrafast utförande. Exempel är vägtunnlar samt industrier och andra byggnader med aggressiv atmosfär. I andra miljöer väljer du rostfritt eller varmförzinkat, beroende på vilken yta du vill ha.

Klassningar och konstruktion

Våra rostfria dörrar är typgodkända i brandklass A60 och erbjuds i en mängd storlekar från 9x20 till muröppningsmått 2870x2900 (andra storlekar och specialmått offereras på begäran). Dörrbladen limmas ihop vilket ger en vacker borstad/slipad yta utan svetsmärken. Dörrblad och karm levereras täckt med skyddsfilm. Oavsett storlek och korrosionsskydd är dörrtypen en välbeprövad konstruktion som är stark och tålig. Daloc S66 förses med kullagrade rostfria gångjärn som skruvas fast i portbladet och svetsas i karmen. Och om det är en parbladig dörr förses parhalvan med skruvad anslagsprofil och kantregel i rostfritt material.

Rostfritt syrafast

För rostfria dörrar i utsatta miljöer där det ställs mycket höga krav på korrosionsskydd rekommenderas rostfritt syrafast utförande. Synliga ytor tillverkas då i syrafast rostfritt stål EN 1.4404 (tidigare SS 2348) och övriga ståldetaljer i rostfritt eller syrafast rostfritt stål. Det gör att den påverkas minimalt av fukt, salt och föroreningar. Rostfritt syrafast utförande är ett lämpligt val i t ex vägtunnlar, men också i andra anläggningar med aggressiv atmosfär och motsvarar korrosivitetsklass C5-I (industriell) enligt SS-EN ISO 12944-2.

Rostfritt

I miljöer där en dörr ska tåla tuffa tag, men utsättas för begränsat med fukt och föroreningar rekommenderas rostfritt utförande. I rostfritt utförande är synliga ytor av rostfritt stål EN 1.4301 (tidigare SS 2333) och övriga detaljer främst i förzinkat stål. Det är ett bra val om man främst eftersträvar ett rostfritt utseende och motsvarar korrosivitetsklass C3-C4 enligt SS-EN ISO 12944-2.

 

Daloc - Rostfria dörrar


Daloc S66 (Y66) Branddörr, Ståldörr

Daloc S66 (Y66) Branddörr, Ståldörr

60 min
SS-EN 14351-1, SS-EN 16034
Brandklassad ståldörr i varmförzinkat utförande för industrilokaler, parkeringshus mm. Tillverkas även i rostfritt utförande för miljöer med höga krav på rostskydd som tex vägtunnlar och byggnader med aggressiv miljö.

Standard- och maxmått, utförande etc se produktfakta

Produktblad S66