stalkarmar fran daloc i friends arena

Stålkarmar till trädörrar

Vår stålkarm tillverkas med stor insikt om detaljernas betydelse för funktion, livslängd och utseende. Vi tillverkar dessutom våra stålkarmar till trädörrarna i vår egen ståldörrsfabrik – allt från en och samma tillverkare. Bekvämt för dig, vardag för oss.

Stålkarmar för tuffa tag

Stål och dörrar går hand i hand på Daloc – stål och karmar likaså. Att kombinera trädörrar med stålkarmar blir inte bara snyggt ur ett estetiskt perspektiv det är också klokt ur ett ekonomiskt- och hållbarhetsperspektiv. Vi vet att man i vissa miljöer helt enkelt vill ha en trädörr. Men hur blir det om tunga rullande bagage törnar in i en karm av trä? Eller om man dag ut och dag in riskerar att köra in med vårdbritsar i karmen? Valet att kombinera en trädörr med en stålkarm kan i sådana lägen vara tillämpligt.

Stålkarmar och dörrblad från en leverantör underlättar projektering och inköp.

Som Skandinaviens största ståldörrsproducent ser vi det som en självklarhet att våra karmar alltid håller samma höga kvalitet – oavsett om stålkarmen är tänkt att bära upp en ståldörr eller en trädörr. Vi tillverkar själva våra stålkarmar till trädörrarna, i vår egen ståldörrsfabrik. Det vill säga att du får alla komponenter från en från samma tillverkare, det gör det smidigt och enkelt för dig vid projektering.

Daloc stålkarm

Vår stålkarm har en genomtänkt konstruktion. Karmarnas egenskaper har provats av RISE (tidigare SP) och certifierats av RISE Certifiering. De är avsedda för utrymmen där slitaget är extra stort exempelvis i sjukhus, servicehus, hotell, stormarknader, idrottsanläggningar och industrier. Daloc stålkarm håller måttet oavsett brand och klassningskrav – för allt från oklassade massiva innerdörrar till trädörrar i brandklass EI60 med brandgastäthet Sa och S200 samt ljudreduktion upp till Rw 44dB.

 

Konstruktion

Konstruktion

Våra stålkarmar levereras som standard färdigisolerade, sammansatta och försedda med integrerad tätningslist. Inget extra jobb på byggplatsen! De tillverkas i sitt grundutförande av kallvalsad 1,5 mm höghållfasthetsstål, även om de också kan levereras i rostfritt utförande, och förses med tappbärande gångjärn i elförzinkat utförande. Karmarna är profilbockade för att uppnå maximal styvhet och stabilitet. Vår stålkarm finns utan foder, med foder eller med foder på båda sidor.

Montering

Montering

Våra stålkarmar levereras med färdigmonterade karmhylsor för snabbt och smidigt montage. Stålkarmen är försedd med våra välbeprövade karmhylsor som justeras med insexnyckel. Samtliga karmhylsor är efterjusterbara och ökar karmens stabilitet. Mot beställning kan vi leverera kompletta monteringssatser där rätt skruv och väggplugg ingår. Allt detta sammantaget gör att du minskar frustration och sparar tid och pengar – plus att du kan vara säker på att klassningskraven uppfylls.

KONTAKTA OSS

Kontakta oss här!

 

* Obligatoriska fält
Du glömde Epostadressen.
Du glömde namn.
Du glömde ort.
Du glömde telefonnummert.
Du glömde meddelandet.
Invalid Input