Rostfria dörrar.

Vi erbjuder även vår ståldörr S66 i två rostfria utföranden – rostfritt och rostfritt syrafast. I vägtunnlar, industrier och andra byggnader med aggressiv atmosfär och krav på mycket högt korrosionsskydd rekommenderas rostfritt syrafast utförande.

Lär dig mer om korrosivitetsklassning av dörrar enligt SS-EN 12944-2.

Våra rostfria dörrar är typgodkända i brandklass A60 och erbjuds i en mängd storlekar från 9×20 till muröppningsmått 2870×2900 (andra storlekar och specialmått offereras på begäran). Dörrbladen limmas ihop vilket ger en borstad eller slipad yta utan svetsmärken. Daloc S66 förses med kullagrade rostfria gångjärn som skruvas fast i bladet och svetsas i karmen. På parbladiga portar förses parhalvan med skruvad anslagsprofil och kantregel i rostfritt material.

Rostfritt syrafast utförande – korrosivitetsklass C5-I enligt SS-EN ISO 12944-2.

För rostfria dörrar i utsatta miljöer där det ställs mycket höga krav på korrosionsskydd rekommenderas rostfritt syrafast utförande. Synliga ytor tillverkas då i syrafast rostfritt stål EN 1.4404 (tidigare SS 2348) och övriga ståldetaljer i rostfritt eller syrafast rostfritt stål. Det gör att dörren påverkas minimalt av fukt, salt och föroreningar. Rostfritt syrafast utförande är ett lämpligt val i exempelvis vägtunnlar, men också i andra anläggningar med aggressiv atmosfär och motsvarar korrosivitetsklass C5-I (industriell) enligt SS-EN ISO 12944-2.

Rostfritt utförande – korrosivitetsklass C4 enligt SS-EN ISO 12944-2.

I miljöer där en dörr ska tåla tuffa tag, men utsättas för begränsat med fukt och föroreningar rekommenderas rostfritt utförande. I rostfritt utförande är synliga ytor av rostfritt stål EN 1.4301 (tidigare SS 2333) och övriga detaljer främst i förzinkat stål. Det är ett bra val om man eftersträvar korrosivitetsklass C4 enligt SS-EN ISO 12944-2.

Läs mer om korrosivitetsklasser här 

Våra rostfria dörrar

Vi kan hjälpa dig i hela ditt projekt.

Läs mer