Ståldörrar från Daloc.

Daloc är Skandinaviens ledande och största tillverkare av ståldörrar. Vårt breda sortiment gör att olika typer av ståldörrar kan levereras med samma utseende för att passa i samma miljö, och samtidigt uppfylla olika klassningskrav. Enkelt, för dig!

Mer om regler och klassningar som kan gälla för den här dörren

När vi tog fram Daloc Säkerhetsdörr för lägenheter utgick vi inte ifrån vår traditionella branddörr. Istället utvecklade vi en helt ny ståldörr som gav vackra, hållbara ståldörrar med hög finish. Därmed var vår unika moderna ståldörr född. En ståldörr för höga krav både vad det gäller funktion och design.

Tack vare det initiativet kan du idag välja rätt ståldörr för rätt miljö; moderna ståldörrar i publika miljöer där man vill ha snygga, men ändå funktionella och stryktåliga dörrar, eller traditionella ståldörrar där främst klassning, funktion och stryktålighet är de viktigaste egenskaperna.

Moderna ståldörrar.

En av de detaljer som gör våra ståldörrar så populära är dörrplåtarnas bockning,  sammanfogning och överfals. Dörrbladets kant kännetecknas av en bockad ficka i anslagssidans dörrplåt som döljer gångjärnssidans plåtkant (se bild). Dörrar i S30-, S40- och S50-serien samt säkerhetsdörr Daloc S63 har snedfasad överfals (se bild) medan Daloc S10 har en tjock rak överfals.

Traditionella ståldörrar.

Daloc S66 och Daloc S67 samt högsäkerhetsdörr Daloc S93 har en kant där gångjärnssidans dörrplåt bockas runt anslagssidans dörrplåt (se bild). Detta är ett mer traditionellt sätt att sammanfoga dörrplåtar och dessa dörrar kännetecknas av en synlig plåtkant och tunn överfals.

Våra ståldörrar

Vi kan hjälpa dig i hela ditt projekt.

Läs mer