trygg familj med daloc sakerhetsdorr

Daloc Säkerhetsdörr - ett tryggt val

En dörr är inget man vanligtvis tänker på. Ändå kan ett byte till Daloc Säkerhetsdörr göra hemmet till din lugna och säkra vrå där man kan känna sig tryggare än någon annanstans.

Trygg och livsviktig investering

Dörren till din lägenhet är ditt ansikte utåt. Det första som möter människorna som besöker dig. Den är också porten till ditt hem, där du kan vara dig själv, ensam eller tillsammans med din familj. På samma gång är dörren också din mur. Din egen befästning, där du och din familj ska känna er tryggare än någon annanstans. En Daloc Säkerhetsdörr måste med andra ord vara byggd för att rädda liv, skrämma tjuvar och skapa trygghet och trivsel. Allt på en gång.

Över 70 års erfarenhet

Att Daloc Säkerhetsdörr är både smidigare och elegantare än man kanske kan tro, beror på att dörrens motståndskraft mot inbrott, brand och ljud är en funktion av hur intelligent säkerhetsdetaljerna är konstruerade, vilket material som används och hur vi bygger dörren. Vi har varit med sedan 1943, så vi vet vad som gäller.

Flera skäl att byta till säkerhetsdörrar

De hakformade tapparna och flerpunktslåsets hakreglar som förbinder dörrbladet med stålkarmen, är några av många detaljer som gör dörren mycket svår att bryta upp. Våra säkerhetsdörrar är dessutom mycket formstabila, isolerade och täta, vilket betyder att brand och brandgas hålls på behörigt avstånd. Du slipper även matos, cigarettrök och störande oljud.

Att välja rätt säkerhetsdörr är livsviktigt och ditt ansvar

Från och med 1 januari 2013 är det lag (Boverkets Byggregler 5:534) på att alla nyinstallerade dörrar mot trapphus ska vara både brandklassade och brandgastäta. Det är den giftiga röken, och inte lågorna, som är den vanligaste dödsorsaken vid bränder.

Ytterst handlar det om att rädda liv. Och inte bara ditt och dina familjemedlemmars. Om det brinner i din lägenhet och brandgasen läcker ut i trapphuset blir alla i huset utsatta för fara. Är du fastighetsägare eller sitter i en bostadsrättsförenings styrelse är det dessutom ditt ansvar att dörrarna monteras enligt lagen. 

Välj en provad och tygodkänd säkerhetsdörr

Du skall alltid välja en dörr som är provad, typgodkänd och certifierad så att du vet att den uppfyller de krav som ställs. Får du inget typgodkännandebevis kan det vara skäl nog för att dra åt sig öronen. Köper du din säkerhetsdörr från Daloc behöver du inte bekymra dig om någonting. Alla våra säkerhetsdörrar är provade, typgodkända och certifierade och uppfyller Boverkets alla krav. 

Byta till Daloc Säkerhetsdörr - Ett stort projekt?

Stort projekt? Du lämnar din nyckel på morgonen och kommer hem till en ny säkerhetsdörr – exakt så som du vill ha den. Svårare än så är det inte. Till skillnad från andra tillverkare har vi en egen rikstäckande försäljnings- och montageorganisation, Secor. De använder professionella och certifierade montörer som garanterar att våra säkerhetsdörrar blir korrekt monterade.

 

Nyhet! Yale Doorman i Daloc Säkerhetsdörr

Nyhet! Yale Doorman i Daloc Säkerhetsdörr

Nu kan Daloc Säkerhetsdörr med flerpunktslås i inbrottsklass RC3 beställas med det elektroniska låset Yale Doorman. Yale Doorman har belyst display och finns i svart, silver och vit. Integreras också enkelt med Verisures larmsystem. Gör en notering i din förfrågan om du vill ha ett pris på ett elektroniskt låsalternativ.