daloc sakerhetsdorr mark

Fakta Daloc Säkerhetsdörr

När du bytt ut din gamla dörr till en Daloc säkerhetsdörr kan du slappna av. Flera lager stålplåt och mineralull tillsammans med invändiga förstärkningar och flerpunktslås ger en stark och seg dörrkonstruktion som skyddar mot tjuvar, brand, giftig rök och oljud.

En säkerhetsdörr behöver inte vara stor och tung

Skillnaden mellan en säkerhetsdörr och en ”vanlig” dörr är enorm både i fråga om konstruktion och material. Men det är också skillnad på säkerhetsdörr och säkerhetsdörr. Det är lätt att tro att riktigt stora och tunga säkerhetsdörrar vållar tjuven mest jobb. Men det är insidan som avgör. Dörrens motståndskraft är helt enkelt en funktion av konstruktion och material.

Med en Daloc Säkerhetsdörr kan du slappna av

Daloc Säkerhetsdörr stoppar inte bara tjuvar och bränder. Du kommer också att trivas bättre hemma. Som en följd av den kraftfulla och formstabila konstruktionen stoppar dörren även obehagliga dofter, ljud och drag från trapphuset.

 

formstabilitet

 

Giftig rök och brandgaser är ofta dödsorsaken vid en brand. Att störas av oljud, matos, cigarettrök eller att det drar kallt från trapphuset är ett mer vardagligt problem som också kan lösas med en säkerhetsdörr från Daloc. Dörrblad och stålkarm är isolerad med mineralull. Dessutom är både karmen och tröskeln försedd med tätningslister. Detta bildar en tät och formstabil konstruktion som hindrar oangenäma dofter, oljud, kalldrag mm från att tränga in i lägenheten. Resultatet är ett tryggare, trivsammare hem.

 

Formstabilitet:

Brandgastäthet upp till S200 (tidigare Sm)

Ljudisolering upp till 50 dB

Lufttäthet klass 4, provad på Daloc Y43

U-värde 1,4-1,7, provad på Daloc Y43

 

Brandskydd

 

Om det börjar brinna en Daloc Säkerhetsdörr ett bra skydd skydd. Dörrbladet och stålkarmen av höghållfasthetsstål omsluter isoleringen av mineralull och de invändiga förstärkningarna. Detta innebär att eld och giftiga brandgaser bromsas i minst 30 minuter, en tidsfrist som kan rädda både liv och egendom.

 

Brandskydd:

Brandklass EI30, tillval A60
Brandgastäthet upp till S200 (tidigare Sm)

 

daloc ljudisolering

 

När du byter till en Daloc säkerhetsdörr av stål hör du skillnaden direkt. Eller rättare sagt, du hör ingenting. Tätningslisten tillsammans med dörrbladet och karmen av stål omsluter isoleringen av mineralull och de invändiga ljudabsorbenterna. Den ljudisolerande konstruktionen sväljer skrik och skrän från trapphuset och skapar en behaglig ljudkomfort i lägenheten.

 

Ljudisolering Rw:

38 dB, tillval upp till 50 dB.

 

daloc inbrottsskydd

 

Med en Daloc Säkerhetsdörr kan du slappna av. Flera lager stålplåt tillsammans med invändiga inbrottsförstärkningar ger en stark och seg konstruktion. Tillsammans med flerpunktslåset och de hakformade säkerhetstapparna i bakkanten ger det totalt fem punkter som förbinder dörrblad med karm, vilket gör dörren mycket svår att bryta upp.

 

Inbrottssskydd:

SS-EN 1627 RC3, tillval RC4.

 

daloc s43 snedfasad overfals detalj

 

När man byter till en säkerhetsdörr av stål skall man inte behöva göra avkall på utseendet. Vår stolthet sitter både i säkerheten och i designen. Högsta kvalitet i materialen, snygga detaljer och skandinavisk, stilren design skapar ett exklusivt utseende. Den snedfasade överfalsen är kanske vårt främsta kännetecken när det gäller den yttre designen. Den är en naturlig övergång till stålkarmen och är viktig för helhetsintrycket. Den fasade överfalsen ger dörren också en ombonad och bearbetad känsla och sätter fokus på dörren som en viktig del i inredningen.

daloc karm

 

Slutblecket är en viktig detalj för helheten. Det ska smälta in i en snygg helhet och samtidigt tåla rejält med våld utan att ge efter. Det är även justerbart för att säkerställa rätt funktion över lång tid. Vissa detaljer tillverkas av rostfritt stål för att skydda mot slitage.Säkerhetsbulten vid slutblecket fixerar karmen mot väggen, vilket försvårar inbrottsförsök.

daloc s43 vit insida

 

Konstruktionen gör det möjligt att välja olika in- och utsida på ett snyggt sätt tex med trämönstrad yta på utsidan, för att passa med övriga dörrar i trapphuset, och vit insida som gör hallen ljusare inne i lägenheten.

daloc sakerhetsdorr mark

 

Alla våra säkerhetsdörrar består av flera lager stålplåt som omsluter isoleringen av mineralull och de invändiga förstärkningarna. Karmen är av svenskt höghållfasthetsstål. Den kraftfulla konstruktionen stoppar inte bara tjuven. Även oangenäma dofter, ljud och drag hindras från att tränga in i lägenheten, vilket leder till ett trivsammare, tystare och tryggare hem.

hakregel flerpunktslas daloc sakerhetsdorr

 

Daloc Säkerhetsdörr levereras som standard med ett flerpunktslås från Assa. Huvudlåset är försett med tre hakreglar, vilket gör att ett lås förbinder dörrblad och karm på totalt tre punkter.

bakkantstapp och gangjarn daloc sakerhetsdorr

 

Dörrbladet är utrustat med långa bakkantstappar. Varje tapp är formad som en hake som griper tag i den förstärkta stålkarmen vid eventuellt inbrottsförsök. De justerbara gångjärnen har säkrade sprintar och svetsad gångjärnshylsa för att förhindra upprullning.

daloc sakerhutsdorr utan synliga platkanter

 

Den unika och patenterade sammanfogningen med dolda plåtkanter ger Daloc Säkerhetsdörr ett snyggt och prydligt intryck även från sidan.

stalkarm till daloc sakerhetsdorr

 

Dalocs stålkarm är lika viktig för såväl inbrottssäkerheten som brand- och ljudfunktionen. Den tillverkas i svenskt höghållfasthetsstål och utsatta delar, som t ex slutbleck och infästningar, är förstärkta. Tätningslisten är monterad i ett spår, vilket gör att den sitter på plats en lång tid och är lätt att byta ut när den dagen kommer.

Vanliga säkerhetsdörrar vid byten i lägenheter


Daloc S43 Säkerhetsdörr SS-EN 1627 RC3

Daloc S43 Säkerhetsdörr SS-EN 1627 RC3

30 min, 60 min
Upp till Rw 50dB
SS-EN 1627 RC 3
S200, Sa
Säkerhetsdörr av stål (SS-EN 1627 RC 3) i första hand avsedd som entrédörr i lägenheter. Utförande lika säkerhetsdörr S33 men försedd med flerpunktslås som reglar dörrbladet i karmen på tre punkter.

Standard- och maxmått, utförande etc se produktfakta

Produktblad S43

Daloc D43 Säkerhetsdörr RC3

Daloc D43 Säkerhetsdörr RC3

30 min
Upp till Rw 50dB
SS-EN 1627 RC 3
S200, Sa
Säkerhetsdörr (SS-EN 1627 RC3) i stål beklädd med träpanel på in- och/eller utsidan. Ett alternativ i miljöer där bostadsrättsföreningar vill ha moderna dörrar utan att göra avkall på den ursprungliga stilen.

Standard- och maxmått, utförande etc se produktfakta

Produktblad D43

Daloc Y43 Säkerhetsdörr, loftgångsdörr

Daloc Y43 Säkerhetsdörr, loftgångsdörr

30 min
Upp till Rw 50dB
SS-EN 1627 RC 3
S200, Sa
SS-EN 14351-1, SS-EN 16034
Daloc Y43 är avsedd som ytterdörr till bostad mot loftgång eller i markplan, utsatt för väder och vind. Dörren kan med fördel användas även i andra utrymmen. Utöver skyddet mot regn, vind och kyla, erbjuder Y43 även ett förstklassigt skydd mot inbrott, brand och buller. Allt förpackat i ett estetiskt formspråk. U-värde 1,4-1,7.

Produktblad Y43

Daloc S44 (Y44) Säkerhetsdörr RC4

Daloc S44 (Y44) Säkerhetsdörr RC4

30 min, 60 min
Upp till Rw 43dB
SS-EN 1627 RC 4
S200, Sa
SS-EN 14351-1, SS-EN 16034
Daloc S44 är inbrottsskyddande i RC4 enligt SS-EN 1627 och är i första hand avsedd som entrédörr i lägenheter, där det krävs ett extra högt inbrottsskydd i kombination med ett estetiskt yttre.

Standard- och maxmått, utförande etc se produktfakta

Produktblad S44