Daloc-koncernen i korthet.

Daloc är en väletablerad svensk industrikoncern och ett familjeföretag med miljardomsättning som tillverkat och sålt klassade stål- och trädörrar i över 75 år. Dörrar som skyddar människor och egendom mot brand, inbrott, ljud och andra störningar och faror.

En väletablerad och expansiv industrikoncern.

Daloc grundades 1943 och hjärtat i koncernen finns sedan 1956 i Töreboda där två av våra toppmoderna fabriker ligger nära den vackert slingrande Göta kanal. Idag består Daloc-koncernen av flera bolag vars produkter och tjänster kompletterar varandra. Tillverkningen sker i Sverige och försäljningen sker via egna säljkontor i Skandinavien och övriga Europa.

Daloc Futura AB är koncernens moderbolag och svarar för samordning och övergripande koncernfrågor.

Daloc AB utvecklar och tillverkar branddörrar, ljuddörrar och säkerhetsdörrar av stål i en unik tillverkningsprocess med hög automatiseringsgrad. Härifrån sker också försäljningen av både stål- och trädörrar på den svenska marknaden och export.

Daloc Trädörrar AB tillverkar brand- och ljudklassade massiva trädörrar. Anläggningen är norra Europas modernaste trädörrsfabrik med unika produktionsmetoder.

Daloc AB i Mellerud tillverkar koncernens rostfria dörrar, entrépartier, högsäkerhetsdörrar och brandportar.

Daloc Danmark A/S i Köpenhamn och Århus, Daloc Norge AS i Stavanger och Oslo samt Daloc Nederland B.V. i Alphen aan den Rijn och Daloc Deutschland GmbH i Hamburg säljer koncernens säkra dörrar på respektive marknad.

Secor AB är franchisegivare till Secorkedjan som är koncernens rikstäckande sälj- och installationsorganisation för utbytesmarknaden i flerbostadshus.

Orresta Dörr AB i Kärsta utanför Västerås kompletterar Dalocs befintliga trädörrssortiment med bl. a. mönsterfanerade trädörrar, karmar av ädelträ och kundanpassade glaspartier.

Nyckeltal