Var trygg – en Daloc Säkerhetsdörr i klass 3 eller 4 skyddar dig mot inbrott.

En säkerhetsdörr från Daloc i klass 3 eller 4 är utvecklad för att vara mycket svår att ta sig förbi. Så svår att tjuven helst ska ge upp när det blir uppenbart vilken dörr det handlar om.

Hemligheten är den starka och sega konstruktionen med flera lager stålplåt, invändiga inbrottsförstärkningar, säkerhetstappar och låsets hakreglar som tillsammans skyddar mot inbrott och skapar trygghet.

Standard inbrottsklass RC3 enligt SS-EN 1627. Tillval RC4.

Tappar i bakkant perfekt inbrottsskydd.

Dörrbladets bakkant är utrustat med säkerhetstappar. Varje tapp är formad som en hake som griper tag i den förstärkta karmen vid eventuellt inbrottsförsök. Det gör det i princip omöjligt att bryta sig in den vägen.

Närbild på säkerhetstapp

Svetsad gångjärnshylsa förhindrar upprullning.

Gångjärnen är en viktig detalj för att dörren ska stå emot inbrottsförsök. Våra dörrar har tappbärande elförzinkade gångjärn med säkrade sprintar och en svetsad gångjärnshylsa för att förhindra upprullning.

Närbild gångjärn

Säkerhetsbult fixerar karmen.

Karmen tillverkas i höghållfasthetsstål och utsatta delar, som slutbleck och infästning, är förstärkta. Säkerhetsbulten vid slutblecket fixerar karmen mot väggen.

Daloc Säkerhetsdörr uppfyller alla krav.

Inbrottsskydd har till skillnad mot brandskydd inget lagkrav. Certifiering och produktionskontroll av inbrottsskydd är därför frivilligt att tillämpa vilket inte är självklart för dörrtillverkare. Men, enda sättet för dig som kund att kunna lita på vad dörrtillverkaren utlovar är att tillverkaren också uppvisar certifikat från oberoende testinstitut.

För Daloc är det därför en självklarhet att låta oberoende tredje part certifiera våra säkerhetsdörrar. För att upprätthålla certifikaten ingår även årlig tillverkningskontroll av certifieringsorganet. Det innebär att utfärdaren av certifikatet utan förvarning kan göra stickprov hos tillverkaren för att kontrollera att en tillverkad säkerhetsdörr överensstämmer med det certifierade exemplaret.
Detta ger dig som köpare en trygghet i att din dörr uppfyller de krav som ställs när den sitter i din lägenhet.

Daloc har utfärdade inbrottscertifikat från SBSC och RISE (Sverige), ift Rosenheim (Tyskland) och SKG-IKOB (Holland), samt godkännande av Sikringsguiden (Danmark) och FG Skadeteknikk (Finans Norge Forsikringsdrift).

Hur tänker tjuven?

Det är lätt att tro att riktigt stora och tunga säkerhetsdörrar vållar tjuven mest jobb. Men precis som en liten dator kan vara väsentligt mer avancerad än en stor, kan en elegantare och smidigare säkerhetsdörr från Daloc vara svårare att forcera än en dörr som är både tyngre och tjockare. Det är insidan som avgör. Dörrens motståndskraft mot inbrottsförsök är helt enkelt en funktion av konstruktion och material.

Säkerhetsdörr till ditt hem eller din förening?

Det är enklare än du tror - och skapar ett tyst och tryggt hem.

Secor finns nära dig.

Secor är en rikstäckande organisation. Det betyder att de finns nära dig och är tillgängliga, både före, under och efter en installation.