Inspiration.

God arkitektur kan sammanfattas som en kombination av funktion, hållbarhet och skönhet. Samma princip har vi med oss när vi formger och konstruerar våra dörrar. För oss är dörrar väsentliga delar av rummet och skapar en tydlig identitet, som gör miljön vackrare, säkrare och trivsammare.

Toalettdörr i Talk Hotell växter på väggarna
Gul Daloc dörr i Friends Arena
Ppersoner pratar vid grön trädörr till musiksal
Vita rumsdörrar i Victoria Tower
Parbladig branddörr av stål i Världskulturmuseet
Grå trädörr i visättra ungdomsgård
Svart säkerhetsdörr i Kalmar konstmuseum
Svarta ståldörrar i blå korridor
Infälld skjutdörr i förskola
Säkerhetsdörr i vit korridor i Turning Torso
Röda säkerhetsdörrar i lägenhetshus
Vit trädörr i köpcentra
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
/13
Ek-fanerad trädörr med massiv ek-karm.
Trädörr med laminatyta och stålkarm.
Ljudklassad trädörr med ekmönstrad plastkantlist.
Trädörrar med yta av vitlaserad ask.
Parbladig branddörr av stål.
Gråmålad trädörr med specialfönster.
Säkerhetsdörr utrustad för utrymning och nattlåsning.
Svartmålade ståldörrar.
Infälld skjutdörr av trä med laminatyta.
Säkerhetsdörr till lägenhet i Turning Torso.
Säkerhetsdörr med dekorskiva lika de ursprungliga dörrarna.
Rostfri dörr i bullerplank.
Trädörr i köpcentra.

Dörrar med stor variation.

På Daloc gör vi dörrar för massor av olika byggnader och ändamål – köpcenter, kontor, hotell och bostäder till exempel. Vi vet att funktionen är livsviktig. Men vi vet också att designen spelar stor roll. Dörrarna ska helt enkelt matcha arkitektens visioner och byggnadens formspråk.

Därför kan man få våra dörrar i en rad varianter. Olika material – trä, stål, rostfritt. Och olika ytor och mönster och färger. Valmöjligheterna gör att du oftast kan få en dörr som matchar dina behov, oavsett om du ska byta ut spegeldörrarna i ett gammalt trapphus eller rita en modern byggnad från grunden.

NCS-kulörer.

Här är några av alla de NCS-kulörer du kan få en Daloc-dörr målad i. Andra NCS- eller RAL-kulörer offereras på begäran. Färdigmålade ytor har glansvärde 30-40. 

Se mer

Laminatplåtar.

Här är några av våra mest valda laminatplåtar till våra stål- och säkerhetsdörrar. Laminatplåt ger dig möjlighet att till exempel välja en vit insida i lägenheten och ett träslag eller annan kulör på dörrens utsida mot trapphuset.

Se mer

Laminat och -faner.

För att hålla nere leveranstiderna för dig som kund finns ett antal laminat- och fanervarianter som bassortiment till våra trädörrar. I vårt bassortiment av faner finns björk, bok, ek och mahogny. Andra laminat eller faner offereras på begäran.

Se mer

Kantlister.

Våra massivdörrar med laminatyta levereras som standard med skyddande kantlist bokmönstrad ABS-plast. Alternativt levereras dörren med ABS-kantlist i andra mönster och färger eller med massiv träkantlist. Målade dörrar levereras med målad skyddande ABS-kantlist. Fanérade dörrar levereras med fanérad kantlist i samma träslag som dörrbladsytan.

Se mer

Daloc Linea.

Daloc Linea ['li:nea] är vår flexibla mönsterkollektion. Som enda dörrleverantör i Europa kan vi erbjuda samma mönster i både stål- och trädörrar. Daloc Linea har ett rent, skandinaviskt formspråk. Mönstren kan pressas in i samtliga målade ståldörrar, i S3- och S4-serien (ej på dörrar med ljudreduktion Rw 48dB) och fräsas in i alla målade trädörrar. Välj att ha mönster på ena eller på båda sidor av dörrbladet. Daloc Linea-serien innehåller 29 olika mönster.

Se våra Linea-mönster

Träfront och spegelmönster.

Daloc D30, D33 och D43 är ståldörrar som klätts med en front av riktigt trä. De är ett vanligt val i tex äldre fastigheter där de nya dörrarna ska harmoniera med en speciell byggnadsstil. Därför designas och tillverkas de oftast efter kundspecifika önskemål, slät fanerad yta eller som gamla tiders spegeldörrar. Som alternativ till träfront finns även ett präglat spegelmönster.

Se mer

Dörrarna som gör jobbet överallt.

För den oinvigde kan dörrar vara förvillande lika varandra. Men varenda en av våra dörrar har ett unikt syfte. Varje dörr är tillverkad för att göra ett specifikt jobb på en given plats. De är gjorda för att man alltid ska kunna lita på dem. Det är därför du möter våra dörrar i så många olika typer av byggnader.

Här är några exempel.

Inspiration för dig som funderar på att byta dörr.

Vårt systerbolag Secor har installerat hundratusentals säkerhetsdörrar från Daloc, vilket är en trygghet för dig som funderar på att byta till en ny säkerhetsdörr.

På secor.se kan du inspireras av kunder som bytt till våra säkerhetsdörrar och lära dig av deras erfarenheter.

Daloc in i minsta detalj.

Det är inte så svårt att göra en dörr. Men att tillverka en dörr som står emot inbrottsförsök och över 900oC i en brand till exempel, det är komplicerat. Det är de små detaljerna som gör skillnaden. Det sitter djupt rotat i vårt företag, vi vill att det ska vara bra grejer, det är ett egenvärde i sig. 

Här kan du fördjupa dig i detaljerna som tillsammans gör en dörr som ska rädda liv. 

Karminfästningar till Daloc-dörrar

Alla våra dörrar.

Här hittar du alla våra dörrar och det mesta du behöver veta om dem för att skapa dig en snabb överblick. Du kan även klicka dig vidare för att hitta typgodkännanden, produktfakta, mått, ritningar mm. 

Vi hjälper gärna till.

Dörrar kan vara svårare än man tror. Det är mycket att ta hänsyn till som till exempel mått och beslag, regler och klassningar, karmar och trösklar. Men om du hör av dig till oss så blir det betydligt enklare.