Loftgångsdörrar från Daloc.

Våra loftgångsdörrar ger både skydd mot regn, vind och kyla, samt ett förstklassigt skydd mot inbrott, brand och buller.

Kombinationen av en genomtänkt konstruktion och infällda tätningslister gör att våra loftgångsdörrar är exceptionellt täta (Lufttäthet klass 4). Värmeförlusten genom dörren är låg (U-värde från 0,76 och uppåt) och den ger ett effektivt skydd mot fukt, kallt drag och störande ljud. 

Våra loftgångsdörrar.

Våra loftgångsdörrar är i grunden säkerhetsdörrar i RC3, men avsedda som ytterdörrar till lägenheter i loftgång eller i markplan. U-värde från 0,76 och uppåt. Båda har ett estetiskt yttre och kan levereras i en mängd kulörer eller med trämönstrad laminatplåt.

BSAB: NSC.2, NSC.21, NSC.211, NSC.2111, NSC.25, NSC.251.

Loftgångsdörr Daloc Y33 och Y43 i RC3. U-värde från 0,76 och uppåt

Loftgångsdörr Y33 och Y43 är avsedda som ytterdörrar till bostäder mot loftgång eller i markplan, utsatta för väder och vind. Inbrottsskydd RC3 och U-värde från 0,76 och uppåt.

Läs mer

Upp till 60 minuter.

Upp till Rw 50 dB.

SS-EN 13501-2 klass Sa och S200

RC3 enligt SS-EN 1627.

C1-C4 enligt SS-EN ISO 12944-2.

Uppfyller klass 3 enligt SS-EN 12219 för klimat A och D.

U-värde 0,76 och uppåt.

CE-märkta enligt produktstandarden för ytterdörrar EN 14351-1 och EN 16034 om brandegenskaper föreligger.

Godkänd att ingå i Svanenmärkta hus.

Ny loftgångsdörr med U-värde från 0,76 och uppåt.

Vår nya loftgångsversion av Daloc Y33 kombinerar låga U-värden tillsammans med inbrottsklass RC3, lufttäthet klass 4, brandskydd och ljudisolering. 

Karm isolerad med mineralull
Detaljbild på svart komposittröskel
  • 1
  • 2
/2
Den starka och formstabila konstruktionen gör att du får en dörr som håller år efter år efter år, utan att tappa sina egenskaper.
Dörrbladet skapar tillsammans med stålkarmen en formstabil och tät enhet som inte läcker värme och släpper in oljud, lukter och drag i lägenheten.

Behåller sin prestanda över tid.

Våra dörrars höga formstabilitet gör att du slipper en skev dörr som släpper in oljud, lukter och drag utifrån och som läcker värme.

Den formstabila konstruktionen uppfyller kraven för klass 3 (högsta klassen) enligt SS-EN 12219, klimatisk påverkan på dörrar, för klimat A och D vilket är de mest krävande testkraven.

Det skapar ett bättre inomhusklimat med mindre energiförluster, vilket är ytterligare ett argument för bostadsrättsföreningar och fastighetsägare.

Vit dörr ikon

Byta loftgångsdörr i lägenhet.

Om du funderar på att byta dörr till din lägenhet eller i bostadsrättsföreningens lägenheter är det allra enklast att börja här.

Daloc in i minsta detalj.

Det är inte så svårt att göra en dörr. Men att tillverka en dörr som står emot över 900oC i en brand till exempel, det är komplicerat. Det är de små detaljerna som gör skillnaden. Det sitter djupt rotat i vårt företag, vi vill att det ska vara bra grejer, det är ett egenvärde i sig. 

Här kan du fördjupa dig i detaljerna som tillsammans gör en dörr som ska rädda liv. 

Karminfästningar till Daloc-dörrar

Vi hjälper gärna till.

Det här med dörrar är inte så enkelt som det ser ut. Så vi hjälper dig gärna med det du behöver för att lyckas med dina projekt. Du kan tryggt luta dig mot vår kunskap var du än befinner dig i processen. På så sätt slipper du onödiga kostnader och otrevliga överraskningar.