Ståldörr Daloc S30 (Y30).

En mångsidig dörr som med sin moderna design och höga skyddsklass för ljud, brand och brandgas mm är vanlig i trapphus, köpcentra, hotell, kontor och andra offentliga lokaler.

Klassningar.

Prestanda på dörrens egenskaper har provats av RISE (tidigare SP) och certifierats av RISE Certifiering. RISE utför regelbundna tillverkningskontroller i Dalocs fabriker.

Teknisk specifikation Daloc S30 Teknisk specifikation Daloc D30 Teknisk specifikation Daloc Y30

Upp till 120 minuter.

Upp till Rw 50 dB.

 SS-EN 13501-2 klass Sa, S200.

Hygienklass 1-3 enligt ”Riktlinjer för vårdhygieniska aspekter” framtagna av Program för Teknisk Standard, PTS.

C1-C4 enligt SS-EN ISO 12944-2.

Ytterdörr Y30 uppfyller klass 3 enligt SS-EN 12219 för klimat A och D.
Ytterdörr Daloc Y30 är CE-märkt enligt produktstandarden för ytterdörrar EN 14351-1 och EN 16034 om brandegenskaper föreligger.

Godkänd att ingå i Svanenmärkta hus.

Skandinavisk design.

Vår unika snedfasade överfals ger dörren en ombonad och bearbetad känsla. Att dörren är både säker och snygg från sidan beror även på sammanfogningen med dolda plåtkanter.

Två små men viktiga detaljer som sätter fokus på dörren som en viktig del av inredningen.

Svart dörrkarm
Svart dörr med Daloc märke
Vit tätningslist
Tillverkning av dörrar i fabrik
  • 1
  • 2
  • 3
/3
Snedfasad överfals höjer dörrens estetiska uttryck jämfört med en vanlig fals.
Tätningslist i spår i karm och integrerat justerbart slutbleck är standard.
Alla ståldörrar från Daloc målas med miljövänlig vattenburen färg.

Egenutvecklad innovativ design och produktionsteknik.

Daloc S30 är en ståldörr som så länge den funnits gång på gång bevisat att den platsar i alla miljöer med sin genomtänkta och välutvecklade konstruktion och design. Den kraftiga och snedfasade överfalsen och de dolda plåtkanterna höjer dörrens estetiska uttryck samtidigt som de bidrar till dörrens vridstyvhet.

Referens Victoria Tower, Kista.

I hjärtat av Kista Science City norr om Stockholm ligger Victoria Tower. I hotellets foajé möts du direkt av en Daloc S30. Längre in i hotellet möter du Daloc-dörrar av alla de slag. Och när du lägger dig i ditt rum kan du sova tryggt bakom en hotellrumsdörr från Daloc.

Daloc dörr i foaje i Hotell Victoria Tower

Provad och certifierad.

Prestanda på dörrens egenskaper har provats av RISE (tidigare SP) och certifierats av RISE Certifiering. RISE utför regelbundna tillverkningskontroller i våra fabriker.

20 standardkulörer och flera miljoner NCS-kulörer.

Samtliga dörrar målas i vattenburen miljövänlig färg och för att erbjuda en bättre leveransberedskap finns ett antal NCS-kulörer som standardutförande. Andra NCS­-kulörer offereras på begäran. Du kan även få dörrbladet med yta av trämönstrad laminatplåt.

Återskapa ett gammalt trapphus?

Daloc S30 kan även tillverkas med träfront med speglar i samma utföranden som dörrtyp Daloc D33 och D43. Den har då modellnamnet Daloc D30 och med den får du ståldörrens alla fördelar utan att göra avkall på den ursprungliga stilen.

Produktfakta.

Nedan hittar du teknisk specifikation och fakta för proffs.

Vi hjälper gärna till.

Du kan vara trygg med att vi vet allt om dörrar som är värt att veta. Vi delar med oss av det vi vet och har koll på vilken dörr som bäst gör jobbet på en given plats och vilka regler och klassningar som gäller. På så sätt slipper du onödiga kostnader och otrevliga överraskningar.

Läs mer