Daloc S33 (Y33) Säkerhetsdörr RC3.

Säkerhetsdörr S33 och Y33 som den heter i ytterdörrsutförande är vår mest mångsidiga säkerhetsdörr. Förutom som entrédörr till lägenheter används den flitigt i köpcentra, hotell, lager och andra byggnadsdelar med skalskydd.

Klassningar.

Prestanda på dörrens egenskaper har provats av RISE (tidigare SP) och certifierats av RISE Certifiering samt SBSC. RISE och SBSC utför regelbundna tillverkningskontroller i Dalocs fabriker.

Teknisk specifikation Daloc S33 Teknisk specifikation Daloc D33 Teknisk specifikation Daloc Y33 Teknisk specifikation Daloc Y33 loftgångsdörr

Upp till 120 minuter.

Upp till Rw 50dB.

SS-EN 13501-2 klass Sa och S200

RC 3 enligt SS-EN 1627. SSF 1078 klass 2.

Hygienklass 1-3 enligt ”Riktlinjer för vårdhygieniska aspekter” framtagna av Program för Teknisk Standard, PTS.

C1-C4 enligt SS-EN ISO 12944-2.

Daloc Y33 uppfyller klass 3 enligt SS-EN 12219 för klimat A och D.
Daloc Y33 är CE-märkt enligt produktstandarden för ytterdörrar EN 14351-1 och EN 16034 om brandegenskaper föreligger.

Godkänd att ingå i Svanenmärkta hus.

Skandinavisk design.

Den är en utmärkt dörr för miljöer där de estetiska kraven är lika höga som kraven på säkerhet. Vår unika snedfasade överfals ger dörren en ombonad och bearbetad känsla. Att dörren är både säker och snygg från sidan beror även på sammanfogningen med dolda plåtkanter.

Två små men viktiga detaljer som sätter fokus på dörren som en viktig del av inredningen.

Svart dörrkarm
Dörr med Daloc märke
Närbild på bakkantstapp
Närbild på bakkantstapp och fashetshål
Vit tätningslist
Tätningslist i trä
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
/5
Märket på dörren är en tydlig signal till inbrottstjuven att detta är en säkerhetsdörr från Daloc.
Dörrbladet är utrustat med bakkantstappar formade som hakar. De griper tag i den förstärkta stålkarmen vid ett inbrottsförsök.
Tappbärande elförzinkade gångjärn med härdade sprintar och en svetsad gångjärnshylsa förhindrar upprullning och tillsammans med tapparna blir det så gott som omöjligt att bryta sig in den vägen.
Tätningslist i spår i karm och integrerat justerbart slutbleck är standard.
Den formstabila och täta konstruktionen stoppar drag och kyla från trapphuset och skapar ett bättre inomhusklimat med mindre energiförluster.

En säker och snygg dörr.

Flera lager stålplåt och mineralull tillsammans med invändiga inbrottsförstärkningar ger en stark och seg men relativt lätt konstruktion. 

Tappbärande elförzinkade gångjärn med härdade sprintar och en svetsad gångjärnshylsa förhindrar upprullning och tillsammans med tapparna blir det så gott som omöjligt att bryta sig in den vägen.

Stålkarmen tillverkas av höghållfasthetsstål och är lika genomtänkt i sin konstruktion som dörrbladet. Den ska tåla rejält med våld, samtidigt som den ska vara snygg och dessutom vara smidig att montera.

Referens Skatteskrapan, Stockholm.

En säkerhetsdörr från Daloc kan monteras i praktiskt taget alla byggnader. Dörren levereras alltid komplett med karm, tröskel, gångjärn och låskista. Allt är utvecklat, testat och certifierat som en enhet och på så sätt kan vi garantera säkerheten och kvaliteten. Som här i Skatteskrapans studentlägenheter och skalskydd.

Skatteskrapan

Provad och certifierad.

Prestanda på dörrens egenskaper har provats av RISE (tidigare SP) och certifierats av RISE Certifiering samt SBSC. RISE och SBSC utför regelbundna tillverkningskontroller i våra fabriker.

20 standardkulörer och flera miljoner NCS-kulörer.

Samtliga dörrar målas i vattenburen miljövänlig färg och för att erbjuda en bättre leveransberedskap finns ett antal NCS-kulörer som standardutförande. Andra NCS­-kulörer offereras på begäran. Du kan även få dörrbladet med yta av trämönstrad laminatplåt.

Återskapa ett gammalt trapphus?

Daloc S33 kan även tillverkas med träfront med speglar i samma utföranden som dörrtyp Daloc D30 och D43. Den har då modellnamnet Daloc D33 och med den får du säkerhetsdörrens alla fördelar utan att göra avkall på den ursprungliga stilen.

Vi hjälper gärna till.

Du kan vara trygg med att vi vet allt om dörrar som är värt att veta. Vi delar med oss av det vi vet och har koll på vilken dörr som bäst gör jobbet på en given plats och vilka regler och klassningar som gäller. På så sätt slipper du onödiga kostnader och otrevliga överraskningar.

Läs mer