En formstabil och tät dörr skapar ett tryggare och trivsammare boende.

Giftig rök och brandgaser är ofta dödsorsaken vid en brand. Att störas av oljud, matos, cigarettrök eller att det drar kallt från trapphuset är ett mer vardagligt problem som också kan lösas med en säkerhetsdörr från Daloc.

Isolering och tätning stoppar lukt, oljud och kyla.

En säkerhetsdörr från Daloc lämnar inget åt slumpen. Den tillverkas med hög precision och alla material är noga utvalda. Den starka konstruktionen av stål gör dörrbladet mycket formstabilt. Det är viktigt av flera skäl. Dels får du en dörr som håller år efter år efter år, utan att tappa sina egenskaper. Dels är det en fråga om att rädda liv.

Formstabilitet är livsviktigt vid brand.

Formstabilteten är ännu viktigare för skyddet mot de dödliga brandgaserna vid en brand. En felkonstruerad dörr kan böja sig vid höga temperaturer, vilket skapar springor, där giftig rök och farliga brandgaser samt så kallade sticklågor kan tränga igenom och antända den sida där det inte brinner. Det gör inte en säkerhetsdörr från Daloc.

Förhindra att dörren slår sig och blir skev.

Ståldörrens formstabilitet gör att du slipper en skev lägenhetsdörr som släpper in kallt drag, oljud och lukter från trapphuset. I ytterdörrsutförande uppfyller Daloc Säkerhetsdörr klass 3 (högst klass) enligt SS-EN 12219, klimatisk påverkan på dörrar, för klimat A och D.

Läs i lugn och ro.

Här hittar du allt du behöver veta om säkerhetsdörren.

Ladda ner broschyr

Säkerhetsdörr till ditt hem eller din förening?

Det är enklare än du tror - och skapar ett tyst och tryggt hem.

Skicka förfrågan här