Klimatisk påverkan på dörrar enligt SS-EN 12219

Våra ståldörrar i ytterdörrsutförande Y30 och Y33 finns som klimatdörr i klass 3 enligt SS-EN 12219, för klimat A och D.

Utmärkta resultat i tuffa testkrav ger en dörr som skapar ett bättre och trivsammare inomhusklimat med mindre energiförluster. Ett bra val för dig och miljön. 

Klimatdörrar från Daloc.

Ståldörr Daloc Y30 och säkerhetsdörr Daloc Y33 är CE-märkta mot Byggproduktdirektivet och följer därmed dörrstandard SS-EN 14351-1 för ytterdörrar. Dörrarnas formstabila konstruktion gör att de dessutom uppfyller kraven för klass 3 (högsta klassen) enligt SS-EN 12219, klimatisk påverkan på dörrar, för klimat A och D vilket är de mest krävande testkraven. Det innebär följande vid testtemperaturer 18°/23°C (klimat A) och -15°/23°C (klimat D):

  • Maximal utböjning/vridning av dörrblad i förhållande till karm inom 2 mm.
  • Lufttäthetsklass 4 (högst klass) enligt SS-EN 12207 som innebär max luftläckage om 3m3/h*m2 vilket leder till mindre energiförluster.
  • Stängningskraft klass 4 (näst högst klass) enligt SS-EN 12217 vilket innebär stängningskraft inom 10N.

För att kraven skall uppfyllas krävs att samtliga egenskaper skall vara uppfyllda under respektive testade temperaturer och oberoende av in- eller utåtgående montage.

Vi hjälper gärna till.

Dörrar kan vara svårare än man tror. Det är mycket att ta hänsyn till som till exempel mått och beslag, regler och klassningar, karmar och trösklar. Men om du hör av dig till oss så blir det betydligt enklare.